Hotel Daniel Wenen

Hotel Daniel Wenen
Hotel Daniel Wenen

4 sterren hotel Daniel in Wenen is een modern gastenverblijf met een bijzondere ambiance. Het hotel ligt op een super locatie op slechts 700 meter van het centraal station, tussen slot Belvedere en het park de Schweizer Garten.

Hotel Daniel Wenen

Hotel Daniel staat voor Urban Luxury. Het hotel is op een moderne wijze ingericht. De zeer ruime variatie aan meubelstukken geven het hotel toch een relaxte sfeer waar u zich meteen thuis kunt voelen. Vanuit het thema Smart Luxury zijn de kamers en ook het hotel ingericht vanuit het principe minder is meer. Zeker wanneer dat “minder” dan zeer exclusief is.

De Daniel Bakery

Hotel Daniel beschikt over een ruime lobby met de Daniel Bakery, wat op zichzelf een hotspot is voor toeristen. De Bakery is een afgewogen mix tussen een café, restaurant, bar en Urban lounge. U kunt in de bakery terecht van ‘s-morgens vroeg tot ‘s-avonds laat en is hierdoor voor gasten een aangename aanvullende service.

De kamers

De kamers van het hotel zijn simpel, maar stijlvol ingericht met een luxe uitstraling. De verschillende kamertypes zijn gericht stuk voor stuk voorzien van de gemakken van een badkamer, TV, radio, Wlan en een kluisje. Afhankelijk of u een kamer neemt met hangmat, of juist met een fantastisch uitzicht over slot Belvedere verschillen de prijzen per nacht. Mocht u echt exclusief willen overnachten dan biedt Daniel ook de mogelijkheid om te overnachten in een echte Amerikaanse trailer!

Een kleine geschiedenis

Het Daniel Hotel in Wenen is een uitbreiding van het Hotel Daniel in Graz. Hotel Daniel in Graz werd in 1886 geopend door Alois Daniel en voert al jaren met succes de trend van Smart Luxury.

De wens voor een hotel in Wenen is in 2011 werkelijkheid geworden. De ondernemers achter Daniel hebben daarbij het pand aan de Landstraßer Gürtel Nr. 5 kunnen bemachtigen. Het pand is in 1962 ontworpen door architect Georg Lippert en was het eerste Oostenrijkse gebouw dat in de Curtain Wall Stijl werd opgetrokken. Een voorwaarde van het management team was een fantastische ligging en daar heeft het huidige pand een doorslaggevende factor gehad.

Beoordeling door gasten

Gasten die reeds in Daniel verbleven zijn, hoe kan het anders, zeer te spreken over de ligging in het centrum van Wenen met uitzicht op Slot Belvedere. Verdere pluspunten zijn de moderne en schone kamers, een stevig ontbijt en een goed restaurant.