Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn Wenen
©www.schoenbrunn.at Schloss Schönbrunn Wenen

Schloss Schönbrunn vormt in totaal samen met het Schlosspark  Schönbrunn en de dierentuin Schönbrunn een zeer begeerde toeristische attractie.

De eerste gebouwen van Schloss Schönbrunn werden gebouwd tussen 1692 en 1713 in opdracht van Keizer Leopold I. Het slot is in de tussentijd een aantal maal verbouwd en is na de beschadigingen in 1945 weer gerestaureerd.  Schloss Schönnbrunn beschikt tevens over een groot landgoed, het Schlosspark met prachtige tuinen. Sinds 1752  is daarbij het eigen dierenpark opgericht.

Tijdens een bezoek aan Wenen is Schloss Schönbrunn een echte aanrader. U kunt genieten van prachtige architectuur, zowel binnen als buiten met stromingen die zelfs zijn terug te voeren naar de Romeinse tijd. In het paleis worden dagelijks meerdere rondleidingen verzorgt met diverse thema’s. Bij mooi weer is een wandeling door de paleistuinen een lust voor het oog.  Op https://www.schoenbrunn.at/ vindt u meer informatie en kunt u direct tickets bestellen.

Schönbrunn met Kinderen

Reist u met kinderen, ook dan is Schönbrunn een leuk uitstapje! In het paleis worden kinder rondleidingen gegeven. U kunt de het labyrint bezoeken en u kunt een bezoek brengen speciale Schönbrunn kindermuseum waarbij kinderen kunnen ervaren hoe het was om als keizerlijke kinderen te leven. Compleet met verkleden, gedragingen en het leren van een geheime taal. Bekijk http://www.kaiserkinder.at/ voor meer informatie over het kindermuseum