Weense Staatsopera

De Weense Staatsopera is de grootste opera van Oostenrijk en wordt gezien als één van de beste muziektheaters ter wereld. Bekende namen als Gustav Mahler en Richard Strauss hebben hier de touwtjes in handen gehad.

Het prachtige gebouw, waaraan diverse kunstenaars en architecten werkten, werd op 25 mei 1869 geopend in het bijzijn van Keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Tijdens de Tweede wereldoorlog werd een groot gedeelte van het pand verwoest door bombardementen. Slechts de façade, de trappen en de Schwindfoyer bleven gespaard. Direct in 1945 werden plannen gemaakt voor de wederopbouw en in 1955 werd de Staatsopera heropend.

De Weense Staatsopera biedt een dagelijkse afwisseling van diverse voorstellingen. In de zomer is het zelfs op specifieke dagen mogelijk om buiten op groot doek van voorstellingen te genieten. Tevens is het mogelijk om via http://www.staatsoperlive.com de voorstellingen live te bekijken op uw televisie.

Bent u geen fan van operavoorstellingen dan is alleen al het bezoek aan het imposante gebouw een aanrader. Wel een fan, dan kunt u tevens een bezoek brengen aan het naastgelegen museum van de Staatsopera.

Weense Staatsopera
Staatsopera Wenen