Wenen tips

Wanneer u van plan bent een stedentrip naar Wenen te boeken neem dan de volgende tips mee in uw gedachte zodat u het maximale uit uw vakantie haalt!

  1. Neem minimaal 72 uur/ 3 dagen de tijd;

Wenen heeft een rijke historie en in de gouden dagen zijn prachtige paleizen en keizerlijke gebouwen verrezen waar vandaag de dag musea zijn gevestigd of waar u eenvoudigweg een blik op de gevel zou willen werpen. Wenen heeft veel te bieden en 3 dagen de tijd nemen is echt de moeite waard wanneer u niet alleen even snel een selfie wilt maken, maar ook nog wat mee wilt krijgen van de cultuur en geschiedenis van deze prachtige hoofdstad.  Voor grote attracties zoals Schönbrunn of Belvedere moet u zeker 1 tot 2 dagdelen in uw planning meenemen;

 

  1. Viennapass of Citycard Wien;

Wanneer u veel wilt zien, dan kunt u een toer maken met de hop-on-hop-off bussen van of de Viennapass of deCitycard Wien. De Viennapass biedt daarbij de meeste buslijnen en stops en zijn er attracties inbegrepen bij de prijs. Voor groepen dus een ideale oplossing! De citycard is goedkoper en kan of met de hop-on-hop-off worden gecombineerd of met een ticket voor het openbaar vervoer. Bent u voor de eerste keer in Wenen dan is het zeker leuk om met de bus een rondrit te maken, daar tijdens de tocht informatie gegeven word over de verschillende attracties langs de weg, de geschiedenis en hedendaagse feiten met betrekking tot de stad.

 

  1. Haal een kaart van wenen of download de App;

Neem een toeristische kaart van de stad mee, zodat u weet waar u bent en geen kostbare tijd verliest door de verkeerde kant op te lopen. Bij de hop-on-hop-off bus stops kunt u vaak een kaart pakken van de stad, waar de attracties al staan uitgelicht. Erg handig voor een snel en goed overzicht.

Uiteraard kunt u van de stad ook een app downloaden, bijvoorbeeld van Citycard Wien waarbij u met GPS direct kunt zien waar u bent en een route kunt laten berekenen naar de volgende attractie!

 

  1. Neem een hotel midden in het centrum;

Het centrum van Wenen is niet gigantisch groot. In principe kunt u de meeste attracties gewoon lopend af. Daar de meeste straten zijn voorzien van prachtige gebouwen is het echt geen straf om bij mooi weer lekker te voet de stad te verkennen. Door een hotel in het centrum van Wenen te bespreken hoeft u niet telkens met het openbaar vervoer van en naar een verder gelegen district. Tevens is het natuurlijk onderdeel van uw beleving van de stad. Zoals alle steden is het centrum prachtig en dat is ook waar u wilt zijn. Een hotel als Motel One Opern Ring ligt praktisch in het centrum en heeft een zeer aantrekkelijke prijsstelling. Gaat u voor het complete plaatje dan is Hotel Sacher of Grand hotel Wien een goede optie.

  1. Plan de attracties die u wilt zien van tevoren in;

Wanneer u zich van tevoren oriënteert weet u  welke attracties u interessant zijn en waar in de stad zij zich bevinden. U kunt op deze wijze uw beperkte tijd in Wenen zo goed mogelijk indelen met zo min mogelijk reistijd. Het lopen door de straten is leuk, het rijden met de hop-on /off bus is ook fantastisch, maar bij alles geld 1 x is leuk ….

Attracties zoals de staatsopera,  de staatsbibliotheek, de Hofburg, het kunsthistorisch museum liggen allen praktisch naast elkaar. Schönbrunn en Belvedere liggen wat verder uit het centrum en kunt u het beste met de bus of de metro bereiken. Het prater, Kunsthaus Wien en het Hundertwasserhaus liggen tevens op loopafstand van elkaar.

 

  1. Check de openingstijden van de attracties;

Overdag kunt u bijna bij alle attracties terecht. Enkele bezienswaardigheden zijn echter ook in de avond geopend (prater) of zijn bepaalde dagen in de week langer open (belvedere/ schönbrunn).  Doe hier uw voordeel mee!

 

  1. Ga laat eten;

Zoals aangegeven zijn er diverse attracties met verlengde openingstijden. Meestal tot 20:00 of 21:00 uur. Door laat op de middag bijvoorbeeld nog even een kopje koffie te halen met een originele sachertorte bij hotel Sacher in het centrum, kunt u er weer even tegenaan en kunt u op de meest rustige tijden (wanneer iedereen zit te dineren) nog een bezoek brengen aan een van de toeristische attracties. De stad bruist en de horeca is tot laat op de avond in bedrijf.

 

  1. Gebruik metrostations om over te steken;

Wanneer u een stuk gaat lopen van de ene naar de andere attractie zult u meerdere staten moeten oversteken. Wenen is volgebouwd met stoplichten! Veel grote kruispunten hebben tevens een metrostation. Hier kunt u vaak gebruik van maken door onder de weg door over te steken. Zijn er geen metrostations, dan kunt u vaak paralel aan de hoofdstraat ook een zijstraat gebruiken.

 

  1. Loop door de zijstraatjes;

Zijstraten zijn rustiger, hebben geen stoplichten, u ziet vaak verborgen pracht en U wordt in uw gesprek met uw reispartner(s) niet door het constante auto en busverkeer gestoord.

 

  1. Sushi bij Nihon Bashi

Wilt u echt goed eten? Bezoek dan een van de beste restaurants van Wenen Nihon Bashi, een Japans restaurant waar u tevens zeer goede sushi kunt krijgen. Tevens een leuke afwisseling voor de doorgaande Wiener Schnitzel.